Skip to content
Mobile: +4670-926 42 48 info@skorsten.com
Takstege
takbrygga
Tackbrygga

Varför är taksäkerhet viktigt?

Taksäkerhet är viktigt. Du som fastighetsägare är ansvarig för att taket är säkert plats för sotaren, snöskottare, hantverkare samt för dig och din familj. Taksäkerhet betyder att man ska kunna arbeta eller gå upp på taket utan risk för olycksfall.

Vilken lösning är bäst för ett säkert tak beror på utformning och ålder av taket, fasadhöjd och taklutningar. I flesta fall det måste finnas riktigt fastmonterad takbrygga eller takstege till skorstenen samt glidskydd. Det är absolut minimum som krävs. Man också måste övervaka att säkerhetsutrustningen underhålls.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder hjälp med att välja lösningar till taksäkerhet samt montering av takskyddsprodukter: takbryggor, takstege och glidskydd. Vi kan hjälpa också med snörasskydd och skorstensplattform för stora skorstenar.

Takbrygga (gångbrygga)

Vi monterar lätta och stabila takbryggor från Lindab och Weland Stål som är certifierat enligt Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP). Takbryggor gör det väldigt säkert att gå på taket. Uppkragade hål ger bra halkskydd som är specielt bra på höst och vinter. Godkänd för infästning av livlina. Kan kompletteras med skyddsräcke.

Takbrygga

Bilder: Lindab

br_dw

Takstege

Fin och lät takstege som gör det lätt att ta sig upp på taket. Kan monteras på taket till nock, skorsten eller arbetsställe. Godkänd för infästning av livlina.

Takstege

Bilder: Lindab

Takstege

Väggstege

Fast monterad väggstege med olika tillbehör som används för att göra stege säkrare samt förhindra oönskad användning.

Väggstege

Bilder: Lindab

Väggstege

Glidskydd

Glidskydd hindrar vägstege att glida. Monteras i taket.

Glidskydd

Bilder: Lindab

Glidskydd

Snörasskydd

Snörasskydd monterar man på taket för att förhindra snö och is att falla ner. Om det blir mycket snö kan man avlägsna snö från taket utan att nåt fara. Snörasskydd kan monteras till olika typ av tak inklusive plåt tak och tegelpannor. Vi kan montera snörasskydd med rör eller samt snörasskydd med profildurk.

Snörasskydd med rör

Bilder: Weland Stål

Snörasskydd med profildurk

Skorstensstege och platform för sotare

Skorstensstege och/eller platform måste monteras på stora och höga skorstenar för att ge sotaren tillgång till skorstenen. Det kan bli olika lösningar – från lätta och stabila skorstensstege och fällbara plattformar till massiva ståplattor med räcketsrör.

Bilder: Lindab och Weland Stål

Vad kostar takskyddsprodukter?

Priset på montering av takskyddsprodukter beror på vilken lösning vi väljer och hur långt tid jobbet tar. Man kan använda ROT-avdrag på arbetet.

Kontakta oss för offert!

Vårt arbetsområde

Takstege, takbryggor, glidskydd, stege och platform för sotar, snörasskydd och andra slags av tacksäkerhet monterar vi runt Stockholm och Jönköping samt alla städer nära E4 Stockholm-Jönköping.

Med ROT-avdrag
30% 
billigare

på arbetskostnaden

Ring eller sms-a 0709 264284.
Du kan också maila oss för offert. Besöket är kostnadsfritt.

Back To Top