Skip to content
Fotplåt med montering
Fotplåt
Underbeslag
Skorstensbeslag

Vad är fotplåt?

En fotplåt för skorsten, även känd som underbeslag eller skorstensbeslag, är en metallplåt som installeras vid basen av en skorsten. Dess syfte är att förse skorstenen med extra stöd och skydd mot väder och vind samt förhindra att vatten och fukt tränger in i byggnaden. Fotplåten fungerar som en viktig del i att upprätthålla skorstenens integritet och förlänga dess livslängd.

Varför är det viktigt med fotplåt till skorstenen?

Det är viktigt med en fotplåt till skorstenen av flera anledningar:

  1. Vattentätning: Fotplåten hjälper till att förhindra att vatten tränger in vid skorstenens bas, vilket är kritiskt för att undvika vattenskador på både skorstenen och byggnadens inre strukturer.
  2. Strukturellt stöd: Genom att ge en stabil och jämn yta vid basen av skorstenen bidrar fotplåten till att fördela vikten jämnt och stödja skorstenens struktur, vilket minskar risken för sprickbildning och strukturella skador.
  3. Långvarigt skydd: Fotplåten bidrar till att skydda murverket eller andra material i skorstenens konstruktion mot erosionsprocesser såsom frysning och tining, vilket är vanligt i kallare klimat.
  4. Estetik: Fotplåten kan också bidra till skorstenens estetiska utseende genom att ge en ren och avslutad look vid dess bas, samtidigt som den döljer eventuella ojämnheter.

Att installera en fotplåt är en relativt enkel åtgärd som kan förlänga skorstenens livslängd och förbättra dess funktion och säkerhet.

Montering av fotplåt

Vårt företag erbjuder professionell montering av fotplåt för din skorsten. Vi kan installera fotplåten antingen samtidigt som vi monterar ett skorstensskydd eller vid ett separat besök, beroende på dina behov och önskemål. Vår erfarna personal ser till att installationen utförs säkert och effektivt, med högsta möjliga kvalitet och service.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster för att förbättra och skydda din skorsten. Våra tjänster inkluderar professionell montering av fotplåt, installation av skorstensskydd, samt underhålls- och reparationstjänster. Vi arbetar med kvalitativa material och våra tekniker är välutbildade och erfarna, vilket garanterar en pålitlig och hållbar lösning för ditt hem. Vårt mål är att erbjuda trygghet och kvalitet till varje kund genom anpassade lösningar som möter specifika behov och förutsättningar.

Vad kostar att montera en ny fotplåt?

Vi erbjuder alltid ett fast pris vid offertförfrågningar. För att få en exakt kostnadsuppskattning av monteringen av fotplåt, titta i vår katalog över referensjobb.

Kontakta oss för att planera in ett besök eller skicka en bild på din skorsten. Genom att göra detta kan vi snabbt ge dig en fast prisuppgift som speglar dina specifika behov och förutsättningar

Ring eller sms-a 0709 264284.
Du kan också maila oss för offert.

Besöket är kostnadsfritt.

Med ROT-avdrag
30% 
billigare

på arbetskostnaden

Ring eller sms-a 0709 264284.
Du kan också maila oss för offert. Besöket är kostnadsfritt.

Back To Top