skip to Main Content

Gå till blanket Offertförfrågan om du vill ha en offert på Skorstensskydd utan besök

Ring oss

Stockholm: 08 – 661 29 00
Jönköping: 036 – 15 00 40

Meddela oss

Takstege
takbrygga
20171113_154129-2
Takbrygga

Varför är taksäkerhet viktigt?

Taksäkerhet är viktigt. Du som fastighetsägare är ansvarig för att taket är säkert plats för sotaren, snöskottare, hantverkare samt för dig och din familj. Taksäkerhet betyder att man ska kunna arbeta eller gå upp på taket utan risk för olycksfall.

Vilken lösning är bäst för ett säkert tak beror på utformning och ålder av taket, fasadhöjd och taklutningar. I flesta fall det måste finnas riktigt fastmonterad takbrygga eller takstege till skorstenen samt glidskydd. Det är absolut minimum som krävs. Man också måste övervaka att säkerhetsutrustningen underhålls.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder hjälp med att välja lösningar till taksäkerhet samt montering av takskyddsprodukter: takbryggor, takstege och glidskydd. Vi kan hjälpa också med snörasskydd och skorstensplattform för stora skorstenar.

Takbrygga (gångbrygga)

Vi monterar lätta och stabila takbryggor från Lindab som är certifierat enligt Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP). Takbryggor gör det väldigt säkert att gå på taket. Uppkragade hål ger bra halkskydd som är specielt bra på höst och vinter. Godkänd för infästning av livlina. Kan kompletteras med skyddsräcke.

Takbrygga

Bilder: Lindab

br_dw

Takstege

Fin och lät takstege som gör det lätt att ta sig upp på taket. Kan monteras på taket till nock, skorsten eller arbetsställe. Godkänd för infästning av livlina.

Takstege

Bilder: Lindab

Takstege

Glidskydd

Glidskydd hindrar vägstege att glida. Monteras i taket.

Glidskydd

Bilder: Lindab

Glidskydd

Vad kostar takskyddsprodukter?

Priset på montering av takskyddsprodukter beror på vilken lösning vi väljer och hur långt tid jobbet tar. Kontakta oss för offert!

Man kan använda ROT-avdrag på arbetet!

Med ROT-avdrag
30% 
billigare

på arbetskostnaden

Begär en offert eller maila för besök

Back To Top