skip to Main Content

Gå till blanket Offertförfrågan om du vill ha en offert på Skorstensskydd utan besök

Ring oss

Stockholm: 08 – 661 29 00
Jönköping: 036 – 15 00 40

Meddela oss

Om du ska renovera din skorsten så kan du spara pengar på att använda dig av det ROT avdrag som du har rätt till för den här typen av byggarbete. ROT står för Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad så det handlar alltså om ett avdrag på skatt som man får göra då man gör om eller lägger till något i hemmet. Faktum är att man med hjälp av detta skatteavdrag kan landa på halva priset för renovering av skorsten och det är en stor besparing som man verkligen inte bör missa.

Vad är ROT avdraget?

Ett ROT avdrag är ett avdrag som man gör i sin deklaration och alltså pengar som man kan få tillbaka som avdrag på skatten. Man kan som mest göra ett avdrag på 50000 kronor per person och per år. Det här innebär i praktiken att hantverkartjänster som ligger på upp till 100000 kronor är avdragsberättigade och bland dessa så ingår skorstensrenovering. Nu gäller det förstås att komma ihåg att man måste ha betalat in tillräckligt med skatt för att kunna göra ett avdrag. I din deklaration så kan du se hur mycket skatt du har betalat in och här kan du alltså få pengar tillbaka genom att redovisa den renovering som du utfört i ditt hem.

Kan du få ROT avdrag?

Om du har fyllt 18 och är skatteskyldig i Sverige så kan du få ROT avdrag för renovering av skorsten. Det gäller förstås även att du har någon form av inkomst som du betalar skatt på så att det finns något att göra ett avdrag på. Dessutom så måste du kunna bevisa för Skatteverket den kostnad du har haft med kvitton för dina betalningar för renoveringen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top