skip to Main Content

Gå till blanket Offertförfrågan om du vill ha en offert på Skorstensskydd utan besök

Ring oss

Stockholm: 08 – 661 29 00
Jönköping: 036 – 15 00 40

Meddela oss

I skorstenen så kan det finnas skador som man inte ens ser och trots att det kanske inte verkar så allvarligt med tegel som spruckit på insidan av skorstenen så är det faktiskt det. Faktum är att en skorsten som inte mår bra kan leda till riktigt farliga situationer där man i värsta fall utsätter huset för brandrisk. Om skorstenen är i behov av reparation så måste man laga skorstenen, i varje fall om man bryr sig om sin egen säkerhet och skorstenens olika funktioner.

Titta på några exempler hur kan mana laga skorstenen:

laga skorsten
laga skorsten
laga skorsten
laga skorsten
laga skorsten
laga skorsten
laga skorsten
laga skorsten

Problem som du vill undvika med att laga skorstenen

En av de allra vanligaste anledningarna till skorstensreparation är att teglet har spruckit eller vittrat sönder så att man har hål i skorstenen. Det här uppstår ofta då man har haft problem med kondens i skorstenen, vilket man kanske inte märker förrän det är försent att genomföra en mindre renovering, och då får man riva ner skorstenen och mura om. Fukt i skorstenen kan leda till stora problem med mögel och dålig luft i ditt hem. Det här är något som sker långsamt men som kan leda till att livskvalitén går ner avsevärt.

Ta en titt på din skorsten

Det kanske är försent att lappa och laga skorstenen men det vet du bara om du tar en titt på hur den ser ut inuti just nu. Man undersöker insidan av skorstenar för allt från fågelbon till sprickor och problem med kondens. Om du behöver ordna med glidgjutning så bör du göra detta omedelbart och inte vänta tills problemen är så pass stora att du kanske måste riva upp mer än själva skorstenen.

När du ändå renoverar så ska du passa på att tänka på framtiden. Ta reda på hur din skorsten kan hålla längre med rätt typ av insats och viktiga tillbehör som skorstensskydd. Tänk på att olika hus har olika typer av skorstenar och det gäller att få en korrekt utvärdering för att åtgärda problem på rätt sätt och för att förebygga skador som kan uppstå då man har en skorsten som inte är utformad på rätt sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top